• perunoita, jauhoinen lajike (esimerkiksi Rosamunda)

Täyte:

  • 200 g kermaviiliä
  • noin 2 dl Lounasitu itusalaattia, mungpavun ituja tai sinimailasen ituja
  • 1 purkki (150 g) tonnikalaa
  • 1 omena
  • 1 punainen chili (keskivahva)
  • 0,5 dl maustekurkkua pieninä kuutioina
  • 1 rkl sitruunamehua
  • suolaa ja mustapippuria maun mukaan

Valitse suuria tasakokoisia perunoita. Pese perunat hyvin ja kääri ne folioon. Kypsennä perunoita 200 asteessa reilun tunnin ajan eli kunnes perunat tuntuvat folion läpi sormella painettaessa pehmeiltä.

Valmista täyte perunoiden kypsymisen aikana. Paloittele omena ja maustekurkut pieniksi kuutioiksi ja hienonna chili. Yhdistä kaikkia
ainekset ja mausta.

Tee kypsiin perunoihin ristiviilto ja puserra niin, että peruna avautuu. Laita sitten täytettä päälle.

Kaisa Sillanpää, Tuulikummun keittiössä –ruokablogi