Tuulihattutaikina:
- 2 dl vettä
- 100 g voita
- 2 dl vehnäjauhoja
- 3 kananmunaa
Täyte:
- pulled pork -lihaa
- mungpavun ituja tai sinimailasen ituja
- chilikastikkeella maustettua majoneesia
- rapeaa salaattia
Valmista tuulihattutaikina. Kiehauta vesi ja rasva kattilassa. Kun rasva on sulanut lisää jauhot samalla sekoittaen. Sekoita puuhaarukalla kunnes taikina irtoaa kattilan reunoista. Jäähdytä seos. Lisää munat yksi kerrallaan taikinaan, vatkaa jokaisen munan lisäyksen jälkeen voimakkaasti sähkövatkaimella. Laita taikina pursotinpussiin tai annostele lusikalla taikinaa leivinpaperilla vuoratun pellin päälle. Laita tuulihatut 175-asteiseen uuniin ja paista noin 30 minuuttia. Älä avaa uuninluukkua kesken paistamisen, ettei tuulihattujen pinta laske. Jäähdytä tuulihatut, leikkaa auki ja täytä.
Ruokakuvat ja reseptit: Kaisa Sillanpää, Tuulikummun keittiössä –ruokablogi