• 1 myskikurpitsa
  • öljyä

Täyte:

  • 1 dl soijarouhetta
  • 2 dl kuumaa kasvislientä
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 tl savustettua paprikajauhetta
  • 1 tl jeeraa
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa maun mukaa
  • cayennepippuria
  • 2 dl mungpavun ituja tai sinimailasen ituja
  • 2 dl mustapapuja (säilyke)

Pinnalle:

  • (kasvisrasva)juustoa raastettuna

Halkaise myskikurpitsa pitkittäin, ripottele puolikkaille öljyä ja anna pehmentyä uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Laita soijarouhe turpoamaan kasvisliemeen. Silppua sipuli ja hienonna valkosipulinkynsi ja kuullota ne pannulla. Lisää pannulle turvonnut soijarouhe. Paista pannulla hetki ja mausta paprikalla, jeeralla, mustapippurilla, suolalla ja cayennepippurilla. Ota pannu pois liedeltä ja lisää mukaan idut ja valutetut pavut. Koverra pehmennyttä sisusta pois myskikurpitsasta, jätä noin 1 cm paksuiset reunat. Paloittele myskikurpitsan sisus ja lisää muiden täytteiden mukaan. Täytä myskikurpitsan puolikkaat täyteseoksella. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Ruokakuvat ja reseptit: Kaisa Sillanpää, Tuulikummun keittiössä –ruokablogi