Taikina:

  • 3 dl vettä
  • 25 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl ohrahiutaleita
  • 0,5 dl öljyä
  • noin 6 dl vehnäjauhoja

Täyte:

  • pala valkokaalia
  • 2 porkkanaa
  • 2 sipulia
  • öljyä kuullottamiseen
  • noin 4 dl Lounasitu sinimailasen ituja tai mungpavun ituja
  • timjamia
  • suolaa maun mukaan

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää suola, ohrahiutaleet ja öljy. Alusta sekaan vehnäjauhot vähitellen. Anna taikinan kohota hyvin. Tee tällä välin täyte. Leikkaa kaali ja porkkana ohuiksi suikaleiksi ja silppua sipuli. Kuullota niitä hetki pannulla ja mausta timjamilla ja suolalla. Anna kasvisten vähän jäähtyä. Jaa kohonnut taikina kahteen osaan ja kauli palat suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Levitä täytettä taikinalevyille ja ripottele päälle ituja. Kääri levyt rulliksi. Anna patonkien kohota peitettyinä. Viillä terävällä veitsellä muutamia viiltoja patonkien pintaan. Paista patonkeja 220 asteessa noin 20 minuuttia.

Ruokakuvat ja reseptit: Kaisa Sillanpää, Tuulikummun keittiössä –ruokablogi

Pin It on Pinterest

Share This