- 1 dl mungpavun ituja
- 1 dl sinimailasen ituja
- puolikas tuore ananas paloiteltuna
- 2 kevätsipulia silputtuna
- 1 rkl jalapenoa silputtuna
- yhden limetin mehu ja kuori raastettuna
- mustapippuria myllystä
- suolaa maun mukaan
- tuoretta minttua ja persiljaa
Kuori ja paloittele ananas, silppua kevätsipuli, jalapeno ja yrtit.
Raasta hyvin pestyn limen kuori ja purista mehu. Sekoita kaikki salsan ainekset yhteen ja tarjoa karitsapaistin kanssa.
Mehevä karitsapaisti
- noin 1,5 kg luutonta karitsan paistia
Marinadi:
- 2 mietoa punaista chiliä pilkottuna
- 4 rkl öljyä
- 4 rkl sitruunamehua
- 1 tl sitruunankuorta raastettuna
- 2 tl korianterinsiemeniä murskattuna
- 2 tl jeeraa eli juustokuminaa
- 1 tl suolaa
- 0,5 tl mustapippuria rouhittuna
Paistoliemi:
- 5 dl vettä
- 2 rkl balsamietikkaa
- 1 rkl fariinisokeria
- 1 rkl lihafondia
- 1 rkl öljyä
- 1 tl timjamia
Sekoita marinadin ainekset pussissa, laita paisti marinadiin, sulje pussi ja laita jääkaappiin. Anna lihan marinoitua seuraavaan päivään.
Ota paisti pois marinadista ja laita paisti uunivuokaan. Lisää vuokaan kaikki paistoliemen ainekset, laita paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan. Laita vuoka uuniin ensin 225 asteeseen 15 minuutiksi. Alenna sitten lämpöä 150 asteeseen ja jatka kypsentämistä. Liha on rose kun mittari näyttää 65 ja kypsä kun mittari näyttää 70 astetta. Ota paisti pois liemestä ja kääri folioon 20 minuutiksi ennen leikkaamista.
Paistoliemestä voit keittää kastikkeen lisäämällä vähän kermaa ja suurustetta tarvittaessa.
Ruokakuvat ja reseptit: Kaisa Sillanpää, Tuulikummun keittiössä –ruokablogi