• 1 sipuli
  • 6 perunaa
  • 2 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • 2 dl lihalientä
  • 300 g broileria tai kalkkunaa paistettuna
  • 300 g makkaraa (tavallista ja mausteisempaa)
  • Lounasitu mungpavun ituja, itusalaattia tai sinimailasen ituja
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa maun mukaan

Silppua sipuli ja kuutioi kaikki muut ainekset noin 1 x 1 cm suuruisiksi. Laita pannulle sipuli, kuullota ja siirrä sivuun odottamaan. Laita pannulle perunat, porkkanat ja palsternakka, paista miedolla lämmöllä. Lisää lihaliemi ja anna liemen kiehua kunnes neste on lähes haihtunut. Paista vielä pari minuuttia kunnes juurekset ovat kauniin värisiä, siirrä sivuun. Paista pannulla makkarat, lisää paistetut lihat, yhdistä kaikki ainekset, lisää tässä vaiheessa myös idut. Mausta mustapippurilla ja suolalla. Tarjoa lisäksi esimerkiksi paistettuja kananmunia, säilykepunajuuria ja sinappia.

Ruokakuvat ja reseptit: Kaisa Sillanpää, Tuulikummun keittiössä –ruokablogi