• öljyä kuullottamiseen
  • 1 iso sipuli
  • 400 g jauhelihaa
  • 800 g punajuuria
  • 2 dl rikottuja ohrasuurimoita
  • 3 dl mungpavun ituja
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 2 tl kuivattua timjamia
  • 1 tl kuivattua basilikaa
  • 1 tl mustapippuria rouhittuna
  • 1 tl suolaa

Liemi:

  • 3 kananmunaa
  • 2 dl kermaa
  • 4 dl maitoa
  • 6 dl vettä
  • 1 rkl häränliha fondia
  • ½ tl suolaa

Hienonna sipuli ja kuullota pannulla. Lisää jauheliha ja ruskista kevyesti. Raasta kuoritut punajuuret. Yhdistä paistettu jauheliha, punajuuriraaste, ohrasuurimot, idut ja mausteet. Kumoa seos uunivuokaan. Sekoita kaikki liemen ainekset ja kaada vuokaan. Kypsennä 200 asteessa noin tunnin ajan.

Ruokakuvat ja reseptit: Kaisa Sillanpää, Tuulikummun keittiössä –ruokablogi