Piirakkapohja:

  • 2 dl täysjyvävehnäjauhoja
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 tl suolaa
  • 100 g margariinia tai pehmeää voita
  • 100 g juustoa raastettuna
  • noin 1 dl vettä

Täyte:

  • 2 kananmunaa
  • 150 g ranskankermaa
  • 1,5 dl maitoa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl sinappijauhetta
  • muskottipähkinää raastettuna
  • suolaa maun mukaan
  • mustapippuria myllystä
  • 2 dl Lounasitu sinimailasen ituja
  • 2 dl Lounasitu mungpavun ituja
  • 100 g juustoa raastettuna
  • noin 9 kpl tuoretta vihreää parsaa

Piirakkapohja: Sekoita jauhot ja suola kulhossa. Lisää rasva, juustoraaste ja vesi. Sekoita tasainen taikina. Vuoraa irtopohjavuoka (noin 25×25 cm) leivinpaperilla. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla taikinapohjaan muutamia pistoja. Suojaa reunat foliolla ja paista pohjaa 200 asteessa noin 10 minuuttia. Poista foliot reunoilta.

Täyte: Sekoita kulhossa munat, ranskankerma, maito, sitruunamehu ja mausteet. Levitä esipaistetulle piirakkapohjalle vuorotellen ituja ja juustoraastetta. Kaada munaseos itujen ja juustoraasteen päälle.

Asettele parsat viimeisenä pinnalle ja paina ne puoliksi täytteen sisään. Laita piirakka uuniin ja paista noin 40 minuuttia eli kunnes täyte on hyytynyt ja saanut vähän väriä.

Ruokakuvat ja reseptit: Kaisa Sillanpää, Tuulikummun keittiössä –ruokablogi