• noin 500 g tuoretta vihreää parsaa
  • 2 salottisipulia
  • öljyä kuullottamiseen
  • 1 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
  • 5 dl kasvislientä
  • 2 dl Lounasitu sinimailasen ituja
  • 1,5 dl kauramaitoa (tai soijamaitoa)
  • 1 rkl sitruunamehua
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa maun mukaan

Leikkaa parsoista kova kantaosa pois ja kuori parsat tarvittaessa nupun alapuolelta (ohuita parsoja ei tarvitse kuoria). Leikkaa parsat neljään osaan. Silppua salottisipulit. Kuullota parsat ja sipulisilppu. Ota muutama kuullotettu parsanuppu talteen koristelua varten. Lisää kattilaan hienonnettu timjami ja kasvisliemi. Anna kiehua hiljalleen kannen alla kunnes parsa on pehmeää. Lisää kattilaan idut ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Kaada kauramaito mukaan ja kuumenna. Mausta keitto sitruunamehulla, pippurilla ja suolalla.

Ruokakuvat ja reseptit: Kaisa Sillanpää, Tuulikummun keittiössä –ruokablogi