• noin 20 pikkusipulia tai salottisipulia
  • 600 g naudan ulkopaistia
  • öljyä tai voita paistamiseen
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 valkosipulinkynttä
  • pala tuoretta inkivääriä
  • 2 tl punaista currytahnaa tai sambal olekia
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 7 dl lihalientä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 4 paprikaa
  • 1-2 dl Lounasitu sinimailasen ituja
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa maun mukaan
  • 1-2 rkl tuoretta piparjuurta raastettuna

Leikkaa naudanliha suikaleiksi. Hienonna valkosipulinkynnet ja inkivääri. Suikaloi paprikat. Kuori sipulit, mutta säilytä ne kokonaisina. Ruskista sipulit kevyesti pannulla ja siirrä pataan odottamaan. Paista lihat ja siirrä pataan. Kiehauta pannulla rasvassa jauhot. Lisää pannulle valkosipuli, inkivääri, currytahna ja pyree, sekoittele hetki. Lisää pannulle lihaliemi ja soija, anna kiehahtaa. Kaada kastike pataan. Laita pata uuniin 150-asteiseen pariksi tunniksi, kunnes liha on todella mureaa. Lisää kypsennyksen loppupuolella paprikasuikaleet ja mausta pippurilla, lisää tarvittaessa suolaa. Sekoita vielä idut ja raastettu piparjuuri valmiiseen ruokaan. Tarjoa esimerkiksi couscousin kanssa.

Kaisa Sillanpää, Tuulikummun keittiössä –ruokablogi

Pin It on Pinterest

Share This