• öljyä kuullottamiseen
  • 1 sipuli silputtuna
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl curryjauhetta
  • chiliä maun mukaan
  • 70 g tomaattipyreetä
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 4 dl kokojyväriisiä
  • noin 7 dl kanalientä
  • 400 g herneitä, maissia ja paprikaa (pakaste)
  • 300 g tonnikalaa
  • 180 g katkarapuja
  • Lounasitu mungpavun ituja, itusalaattia tai sinimailasen ituja
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa maun mukaan

Lisäksi:

  • sitruunaa lohkoina

Kuullota sipuli ja valkosipuli, lisää mausteet sekä tomaattipyree ja sekoittele hetki. Kaada sekaan tomaattimurska, riisi ja kanaliemi. Anna riisin kypsyä lähes kokonaan, lisää sitten herneet, maissit, paprikat ja tonnikala. Kun neste on imeytynyt riisiin lisää lopuksi katkaravut ja idut. Laita tarjolle sitruunalohkoja.

Ruokakuvat ja reseptit: Kaisa Sillanpää, Tuulikummun keittiössä –ruokablogi