• 4 dl pitkäjyväistä riisiä
  • 1 dl kookoshiutaleita
  • 8 dl vettä
  • 1 rkl kurkumaa
  • 2 laakerinlehteä
  • suolaa maun mukaan
  • öljyä paistamiseen
  • 3 porkkanaa
  • 2 lehtisellerin vartta
  • 1 punainen paprika
  • 2 salottisipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen chili
  • 1 vihreä chili
  • 2 dl mungpavun ituja
  • 1 rkl fariinisokeria

Laita ensin riisi kiehumaan. Lisää riisin kanssa kattilaan kookoshiutaleet, kurkuma ja laakerinlehdet. Keitä riisi kypsäksi ja mausta suolalla. Leikkaa porkkana suikaleiksi, paloittele lehtiselleri ja paprika, hienonna salottisipulit, valkosipuli ja chilit. Paista kasvikset öljyssä, lisää idut ja fariinisokeri. Yhdistä kypsä riisi kasviksiin. Lisää suolaa maun mukaan.

Ruokakuvat ja reseptit: Kaisa Sillanpää, Tuulikummun keittiössä –ruokablogi

Pin It on Pinterest

Share This