Mungpihvit:

  • 50 g Lounasitu mungpavun ituja
  • 1,5 dl keitettyä riisiä
  • 300 g kesäkurpitsaa
  • 0,5 dl tuoretta persiljaa tai basilikaa silputtuna
  • 0,5 dl kauraleseitä
  • 2 rkl pinjansiemeniä kevyesti paahdettuna mustapippuria myllystä suolaa maun mukaan öljyä leivinpaperin voiteluun

Keitä riisi tai käytä aiemmin keitettyä riisiä. Raasta kesäkurpista hienoksi raasteeksi, purista ylimääräinen neste hyvin pois raasteesta. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla kevyesti. Yhdistä kaikki ainekset ja mausta suolalla ja pippurilla. Voitele leivinpaperi ja annostele lusikalla massaa pieniksi keoiksi ja painele pieniksi pihveiksi. Annoksesta tulee noin 10 pientä mungpihviä. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Itu-tomaattilisäke:

  • 2 dl Lounasitu sinimailasen ituja
  • 1 pieni sipuli
  • 10 kirsikkatomaattia
  • 0,5 dl aurinkokuivattuja tomaatteja silputtuna
  • 2 rkl öljyä
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa maun mukaan

Silppua sipuli, leikkaa kirsikkatomaatit neljään osaan ja silppua aurinkokuivatut tomaatit. Sekoita kaikkia ainekset yhteen ja tarjoa mungpihvien kanssa.

Ruokakuvat ja reseptit: Kaisa Sillanpää, Tuulikummun keittiössä –ruokablogi