• seesamiöljyä paistamiseen
  • 500 g naudanfileetä suikaleina
  • 4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • pala tuoretta inkivääriä hienonnettuna
  • 1 tuore mango kuutioina
  • 1 purjo suikaleina
  • 1-2 dl Lounasitu mungpavun ituja tai itusalaattia

Lihan marinadi:

  • 0,5 tl sokeria
  • 3 tl soijakastiketta
  • 2 tl riisiviinietikkaa
  • mustapippuria myllystä
  • 2 tl perunajauhoja
  • 1 rkl vettä

Kastike:

  • 2 tl perunajauhoja
  • 6 tl osterikastiketta
  • 3 tl soijaa
  • 1,5 dl vettä

Marinoi suikaloitu liha. Sekoita lihan joukkoon sokeri, soijakastike, riisiviinietikka ja mustapippuria. Sirottele pinnalle perunajauhot. Lisää vesi ja sekoita hyvin. Anna lihan maustua noin puoli tuntia. Sekoita valmiiksi kastikkeen ainekset. Kaada pannuun vähän öljyä ja paista lihapalat. Ota lihat pois pannulta ja laita sivuun odottamaan. Lisää pannulle tarvittaessa vähän öljyä. Kuullota pannulla valkosipuli ja inkivääri. Lisää mango ja purjo. Anna purjon pehmetä. Kaada sekoitettu kastike pannuun. Kun kastike kuplii ja sakenee lisää mukaan idut ja paistetut lihasuikaleet. Tarjoa mangohärkä esimerkiksi jasmiiniriisin kanssa.

Ruokakuvat ja reseptit: Kaisa Sillanpää, Tuulikummun keittiössä –ruokablogi