• norileväarkkeja
  • sushiriisiä keitettynä
  • wasabi-tahnaa (eli vihreää piparjuuritahnaa)

Täytteeksi:

  • Lounasitu sinimailasen ituja
  • Lounasitu mungpavun ituja
  • grillattua parsaa
  • paahdettua paprikaa suikaleina

Makirullan kokoaminen:

Laita norileväarkki bambumaton päälle kiiltävä puoli alaspäin. Ota kostutetuin käsin riisiä ja laita ohut kerros noin ¾ alueelle noriarkkia. Levitä vähän wasabia keskelle riisiä ja laita tämän jälkeen täytteet riisin päälle. Kääri rullaksi itsestäsi poispäin, kostuta vähän noriarkin riisitöntä reunaa ja kääri rulla loppuun kauniiksi tasaiseksi rullaksi bambumattoa apuna käyttäen. Leikkaa terävällä veitsellä paloiksi. Tarjoa soijakastikkeen ja sushi-inkiväärin kanssa.

Sushiriisin valmistaminen:

  • 500 g sushiriisiä
  • 2 tl sokeria
  • noin 6 rkl riisiviinietikkaa

Kaada riisi isoon kulhoon ja vettä päälle, sekoita hyvin ja kaada samea vesi pois. Huuhtele riisi niin monta kertaa, että vesi ei muutu sekoittaessa enää sameaksi. Laita valutettu riisi ja 8 dl vettä kattilaan, kun riisi alkaa kiehumaan laita kansi päälle ja alenna lämpöä. Keitä riisiä hiljalleen noin 15 minuuttia eli kunnes kaikki vesi on imeytynyt riisiin. Kumoa riisi suureen kulhoon ja jäähdytä riisi huoneenlämmössä. Lisää riisin joukkoon sokeria ja riisiviinietikkaa.

Ruokakuvat ja reseptit: Kaisa Sillanpää, Tuulikummun keittiössä –ruokablogi