• 600 g lohta
  • 1,5 l kalalientä
  • 2 laakerinlehteä
  • 0,5 tl kokonaisia pippureita
  • 6 perunaa
  • 3 porkkanaa
  • 1 purjo
  • 1 tl kurkumajauhetta
  • 120 g smetanaa
  • noin 2 dl Lounasitu mungpavun ituja tai itusalaattia
  • suolaa maun mukaan
  • nippu tilliä hienonnettuna

Kuori ja kuutioi perunat, viipaloi porkkanat ja leikkaa purjo renkaiksi. Leikkaa lohi kuutioiksi. Kuumenna kalaliemi kiehuvaksi, lisää liemeen laakerinlehdet, pippurit, porkkanat ja perunat. Anna kiehua kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä. Lisää keittoon purjo ja lohi. Keitä hiljalleen kunnes kala on kypsää. Lisää keittoon lopuksi kurkuma, smetana, idut ja tilli, sekoittele ja kuumenna.

Ruokakuvat ja reseptit: Kaisa Sillanpää, Tuulikummun keittiössä –ruokablogi