• 1,75 dl vettä kädenlämpöisenä
  • 5 g hiivaa
  • 0,5 tl suolaa
  • noin 4 dl hiivaleipäjauhoja

Täyte:

  • 1 dl juustoraastetta
  • 1 dl Lounasitu mungpavun ituja, itusalaattia tai sinimailasen ituja
  • 0,5 tl Provencen yrttisekoitusta

Sekoita hiiva veteen, lisää suola ja jauhot. Muovaa pehmeä taikina ja anna taikinan nousta liinalla peitettynä. Kaada taikina leivinpaperin päälle ja painele taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi, ripottele taikinan päälle juustoraastetta, ituja ja yrttisekoitusta. Painele täyte vähän taikinan sisään. Käännä taikina kolmin kerroin, painele taikina tämän jälkeen uudelleen ohuemmaksi levyksi ja leikkaa noin 10 suikaletta. Pyörittele taikinasta ohuita kierteisiä tikkuja ja laita ne uunipellin päälle. Anna leipätikkujen nousta uunin lämpiämisen ajan. Paista leipätikkuja 225 asteessa noin 12 minuuttia. Tarjoa esimerkiksi keiton kanssa.

Kaisa Sillanpää, Tuulikummun keittiössä –ruokablogi