• ruusukaaleja
  • punasipuli
  • lehtikaalia
  • luumuja
  • sinimailasen ituja

Kastike:

  • 2 dl tuoreita yrttejä (esimerkiksi persiljaa, ruohosipulia ja oreganoa)
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 0,5 dl öljyä
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • ripaus sokeria
  • ripaus suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1 punainen chili

Valmista ensin kastike. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset, paitsi chili, tahnaksi sauvasekoittimella ja lisää sitten mukaan hienoksi silputtu chili.

Kiehauta ruusukaaleja pari minuuttia ja valuta hyvin. Leikkaa punasipuli lohkoiksi. Poista lehtikaaleista kova lehtiruoti. Poista luumusta kivet ja leikkaa neljään osaan. Paista pannulla ruusukaalit, lehtikaali, sipuli ja luumut.

Asettele kaikki salaatin ainekset tarjoiluastialle, myös idut. Valuta päälle kastiketta tai tarjoa kastike erikseen.

Ruokakuvat ja reseptit: Kaisa Sillanpää, Tuulikummun keittiössä –ruokablogi