• 500 g porkkanoita
  • 2 rkl voita tai öljyä
  • 2 laakerinlehteä
  • 2 tl sokeria
  • 1 tl sinapinsiemeniä
  • ½ tl inkiväärijauhetta
  • ½ tl cayennepippuria
  • ¼ tl suolaa tai maun mukaan
  • noin 3 dl sinimailasen ituja
  • 4 rkl sitruunamehua tai limettimehua

Lisäksi tarjoiluun:

  • ranskankermaa tai smetanaa
  • mantelirouhetta

Suikaloi porkkanat ohuiksi suikaleiksi esimerkiksi kuorimaveitsellä. Sulata voi pannulla, lisää laakerinlehdet, sokeri, sinapinsiemenet, inkiväärijauhe, cayennepippuri ja suola. Kun sokeri on sulanut lisää porkkanasuikaleet. Sekoita pari minuuttia, kunnes porkkanat vähän pehmenevät. Lisää idut ja sitruunamehu. Anna kuumentua ja ota pois liedeltä. Tarjoa lämpimänä ranskankerman ja mantelirouheen kanssa.

Ruokakuvat ja reseptit: Kaisa Sillanpää, Tuulikummun keittiössä –ruokablogi