• 100 g riisivermiselliä
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • pala tuoretta inkivääriä
  • 1 tl sambal oelek chilitahnaa
  • 1 tl korianterinsiemeniä murskattuna
  • 1 tl jeeraa eli juustokuminaa
  • 4 dl kookosmaitoa
  • 4 dl vettä
  • 2 rkl kasvisfondia
  • 200 g Apetit käyttövalmiita Tuoreksia Thai wok (sisältää keltaista
  • paprikaa, porkkanaa, punasipulia, paksoita ja sokeriherneitä)
  • 3 dl Lounasitu mungpavun ituja
  • 1 rkl limettimehua
  • tuoretta korianteria ja basilikaa

Valmista vermisellit, valuta ja jätä odottamaan. Hienonna valkosipuli ja inkivääri, laita ne kattilaan sambal oelekin kanssa ja lorauta sekaan seesamiöljyä. Mausta jauhetulla korianterilla ja jeeralla. Sekoittele aineksia kattilassa hetki miedolla lämmöllä. Lisää kattilaan kookosmaito, vesi ja kasvisfondi. Anna liemen kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Lisää Tuorekset kuumaan liemeen, keitä pari minuuttia. Lisää idut ja vermisellit mukaan. Mausta keitto limettimehulla, tuoreella korianterilla ja basilikalla.

Ruokakuvat ja reseptit: Kaisa Sillanpää, Tuulikummun keittiössä –ruokablogi

Pin It on Pinterest

Share This