• 500 g kesäkurpitsaa
  • 5 dl kasvislientä
  • 4 dl Lounasitu sinimailasen ituja
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 5 dl maitoa
  • chilijauhetta
  • muskottia
  • suolaa maun mukaan
  • mustapippuria myllystä
  • noin 1 dl kermaa

Leikkaa kesäkurpitsat kuutioiksi. Keitä kesäkurpitsakuutiot kasvisliemessä pehmeiksi. Soseuta kesäkurpitsa liemeen, lisää tässä
vaiheessa mukaan sinimailasen idut ja soseuta myös ne. Sulata toisessa kattilassa voi, lisää jauhot. Kaada maito kattilaan vähitellen samalla hyvin sekoittaen. Yhdistä soseutettu kesäkurpitsa ja maitokastike, mausta chilillä, muskotilla, suolla ja pippurilla. Lisää lopuksi kerma ja kuumenna.

Kaisa Sillanpää, Tuulikummun keittiössä –ruokablogi