Taikina:

  • 2,5 dl maitoa tai vettä kädenlämpöisenä
  • 25 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl täysjyvävehnäjauhoja
  • noin 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl juustoraastetta
  • 50 g margariinia tai voita

Täyte:

  • juustoraastetta
  • Lounasitu mungpavun ituja tai itusalaattia

Voiteluun:

  • 1 kananmunankeltuainen
  • 2 rkl maitoa tai vettä

Pinnalle:

  • seesaminsiemeniä

Liota hiiva maitoon, lisää muut taikinan ainekset. Muovaa tasainen taikina. Anna taikinan nousta puoli tuntia. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli halkaisijaltaan noin 30 cm levyiseksi. Jaa pyöreät levyt 8 yhtä suureen kolmioon. Laita täytteeksi juustoraastetta ja ituja jokaiseen taikinakolmioon. Kääri taikinakolmiot rullalle ja taivuta sarven muotoon. Voitele munamaidolla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paista 225 asteessa noin 12 minuuttia.

Ruokakuvat ja reseptit: Kaisa Sillanpää, Tuulikummun keittiössä –ruokablogi

Pin It on Pinterest

Share This