Itutsatsiki

  • 4 dl Lounasitu sinimailasen ituja
  • 1 dl tuoretta minttua silputtuna
  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • 2 tl valkoviinietikkaa tai sitruunamehua
  • 2 tl hunajaa
  • suolaa maun mukaan

Silppua idut ja minttu kevyesti veitsellä. Yhdistä kaikki ainekset ja tarjoa kebakoiden kanssa.

Kebakot

  • 500 g lampaan tai naudan jauhelihaa
  • 1 viipale vaaleaa leipää muruina
  • 0,5 dl persiljaa silputtuna
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 sipuli
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 1,5 tl savustettua paprikajauhetta
  • 1 tl jeeraa eli juustokuminaa
  • 0,5 tl kurkumaa
  • ripaus cayennepippuria
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa maun mukaan

Lisäksi:

  • puisia grillitikkuja

Silppua sipuli ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota sipulisilput kevyesti. Sekoita kaikki ainekset jauhelihaan. Liota puutikkuja hetki vedessä. Muotoile pitkulaisia kebakoita ja työnnä jokaiseen kebakkoon puinen tikku. Taikinasta tulee noin 10 jauhelihakebakkoa. Paista kebakoita uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Ruokakuvat ja reseptit: Kaisa Sillanpää, Tuulikummun keittiössä –ruokablogi

Pin It on Pinterest

Share This