• 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 350 g risottoriisiä
  • noin 1 litra kanalientä tai kasvislientä
  • 0,5 dl aurinkokuivattuja tomaatteja silputtuna
  • 150 g Lounasitu itusalaattia (mungpavun ituja, ruskeita ja vihreitä linssejä)
  • 180 g katkarapuja
  • 2 kevätsipulia leikattuna
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa maun mukaan

Kuullota valkosipuli öljyssä. Lisää riisi ja sekoittele minuutin ajan.

Kaada pannuun pari kauhallista lientä, anna imeytyä riisiin aina välillä sekoitellen ja lisää uutta lientä kauhallinen kerrallaan kunnes kaikki liemi on käytetty. Lisää aurinkokuivatut tomaatit, idut, katkaravut ja kevätsipuli risottoon ja kuumenna. Mausta pippurilla ja lisää suolaa tarvittaessa.

Ruokakuvat ja reseptit: Kaisa Sillanpää, Tuulikummun keittiössä –ruokablogi