• 5 g hiivaa
  • 1,5 dl kylmää vettä
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl ohrahiutaleita
  • 1 dl kauraleseitä
  • noin 100 g Lounasitu mungpavun ituja tai itusalaattia
  • noin 0,25 dl öljyä

Liuota hiiva veteen, lisää mukaan kaikki loput ainekset ja sekoita tiivis taikina. Kauli taikina ohueksi ja leikkaa paloiksi (esimerkiksi 4×7 cm). Annoksesta tulee noin kaksi pellillistä. Nosta taikinapalat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja anna kuivahtaa 15 minuuttia. Lämmitä sillä välin uuni 220 asteeseen. Paista näkkileipiä noin 10 minuuttia leivän paksuudesta riippuen. Tarkkaile leipiä paiston aikana, etteivät ne tummu liikaa.

Kaisa Sillanpää, Tuulikummun keittiössä –ruokablogi

Pin It on Pinterest

Share This