• 2 punasipulia
  • 2 dl Lounasitu mungpavun ituja tai itusalaattia
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl sokeria
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • 0,5 tl mustapippuria
  • 0,5 tl suolaa
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl tomaattimehua
  • 1 dl tuoreita yrttejä silputtuna (basilika, ruohosipuli ja persilja)
  • 0,5 dl öljyä

Leikkaa punasipulit suikaleiksi ja kuullota pannulla, jäähdytä. Sekoita ensimmäisessä kulhossa vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, mustapippuri ja suola. Vatkaa toisessa kulhossa munat kevyesti, lisää tomaattimehu, yrttisilppu ja öljy. Yhdistä munaseos jauhoseokseen ja sekoita. Voitele muffinssipelti tai käytä esimerkiksi silikonivuokia, annoksesta tulee noin 12 muffinia. Annostele lusikalla taikinaa vuokiin, jätä tilaa taikinan kohoamiselle. Tee jokaisen muffinin keskelle kolo öljytyllä lusikalla ja painele koloon ituja ja kuullotettua sipulia. Paista muffineita 180 asteessa noin 20 minuuttia.

Kaisa Sillanpää, Tuulikummun keittiössä –ruokablogi