• noin 12 – 16 kpl lasagnelevyjä

Jauhelihakastike:

  • 400 g jauhelihaa
  • 1 sipuli silputtuna
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 2 dl lihalientä
  • 200 g Lounasitu porkkanasalaattia (mungpavunituja ja porkkanaraastetta)
  • timjamia
  • oreganoa
  • basilikaa
  • pari tippaa tabascoa
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa maun mukaan

Juustokastike:

  • pari nokaretta margariinia tai voita
  • 0,5 dl vehnäjauhoja
  • 8 dl maitoa
  • noin 200 g emmentaljuustoa tai kermajuustoa raastettuna
  • viherpippuria
  • muskottipähkinää raastettuna
  • suolaa maun mukaan

Pinnalle:

  • juustoraastetta

Koristeluun: Lounasitu itusalaattia (mungpavun ituja sekä ruskeita ja vihreitä linssejä)

Jauhelihakastike: Ruskista jauheliha ja kuullota sipuli, lisää tomaattimurska ja lihaliemi, anna hautua noin 15 minuuttia. Lisää idut
(Lounasitu porkkanasalaatti) ja mausteet.

Juustokastike: Sulata rasva, lisää jauhot ja sekoita hyvin. Lisää vähitellen maito, kuumenna kiehuvaksi samalla sekoitellen. Lisää
juustoraaste ja anna juuston sulaa hyvin.

Kokoa lasagne kerroksittain suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan. Laita ensin alimmaksi ohut kerros jauhelihakastiketta sitten lasagnelevyjä vieri viereen. Levyjen päälle kerros jauhelihaa ja juustokastiketta, toista kerroksia niin kauan kuin kastikkeita riittää. Annoksesta tulee noin kolme tai neljä lasagnelevykerrosta vuoan koosta riippuen. Päällimmäiseksi vielä molempia kastikkeita. Ripottele pinnalle lopuksi juustoraastetta. Paista uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia.

Kaisa Sillanpää, Tuulikummun keittiössä –ruokablogi