Näiden maukkaiden lihapullien seuraksi sopivat esimerkiksi kukkakaali ja parsakaali.

Lihapullataikina:

  • 500 g jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 1,5 dl Lounasitu sinimailasen ituja tai mungpavun ituja
  • 0,5 dl korppujauhoja
  • 1 kananmunan keltuainen
  • mustapippuria rouhittuna
  • suolaa maun mukaan

Paistamiseen:

  • voita ja öljyä

Omenakastike:

  • 150 g omenahilloa
  • 1 dl vettä
  • 2 rkl kasvisfondia
  • chiliä maun mukaan
  • 2 rkl sitruunamehua

Valmista omenakastike laittamalla kaikki kastikkeen ainekset kattilaan. Anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia. Silppua sipuli. Laita monitoimikoneeseen jauheliha, sipuli, idut, korppujauhot, keltuainen, suola ja mustapippuri. Käynnistä kone ja anna sekoittua kunnes taikina on melko tasaista ja yhtenäistä massaa. Muovaa käsin massasta pieniä lihapullia. Kuumenna paistinpannu ja paista lihapullat öljyn ja voin seoksessa kypsiksi ja kauniin ruskeiksi. Laita kastiketta pannulle lihapullien päälle, sekoittele ja anna kuumentua.

Ruokakuvat ja reseptit: Kaisa Sillanpää, Tuulikummun keittiössä –ruokablogi

Pin It on Pinterest

Share This