• 8 dl piimää
  • 4 dl rikottuja ohrasuurimoita
  • 2 dl maitoa
  • 2 kananmunaa
  • 3 dl mungpavun ituja
  • 1 ½ dl kaurahiutaleita
  • 1 tl ruokasoodaa
  • ½ tl suolaa

Sekoita ohrasuurimot piimän kanssa isossa kulhossa ja anna turvota huoneenlämmössä yön yli. Lisää kaikki muut ainekset. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla, kumoa taikina pellille ja levitä tasaiseksi. Paista leipää 230 asteessa noin 25 minuuttia. Leikkaa leipä paloiksi ja levitä päälle haluamaasi levitettä ja lisukkeita. Jäähtynyt peltileipä säilyy parhaiten jääkaapissa.

Ruokakuvat ja reseptit: Kaisa Sillanpää, Tuulikummun keittiössä –ruokablogi

Pin It on Pinterest

Share This