• 800 g broilerin rintafileitä
  • 2 lehtisellerinvartta
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • pala tuoretta inkivääriä
  • 100 g manteleita
  • 100 g kuivattuja kivettömiä taateleita
  • 100 g kuivattuja aprikooseja
  • 100 g vihreitä oliiveja
  • 2 dl Lounasitu mungpavun ituja tai itusalaattia
  • noin 4 dl kanalientä
  • chiliä maun mukaan
  • 2 rkl sitruunamehua
  • kuivattua tai tuoretta sitruunaruohoa
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl jeeraa eli juustokuminaa
  • 1 kanelitanko
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa maun mukaan
  • tuoretta korianteria

Ruskista broilerifileet kevyesti. Pilko sellerinvarret, lohko sipuli, hienonna valkosipulinkynnet ja inkivääri. Laita kaikki ainekset uunivuokaan ja peitä vuoka foliolla. Hauduta miedolla lämmöllä noin tunnin ajan. Tarjoa esimerkiksi couscousin tai riisin kanssa.

Ruokakuvat ja reseptit: Kaisa Sillanpää, Tuulikummun keittiössä –ruokablogi