Härkispitaleivät
- pitaleipiä
- härkisfalafeleja
- rapeaa salaattia
- Lounasitu sinimailasen ituja tai mungpavun ituja
- tuoretta timjamia
- kurkkua
- tomaattia
- maustamatonta (soija)jogurttia
Härkisfalafelit
- 250 g Härkistä (härkäpapuvalmiste)
- 1 salottisipuli
- 2 tl tuoretta timjamia hienonnettuna
- 1 tl jeeraa eli juustokuminaa
- 1 tl korianterinsiemeniä jauhettuna
- 0,5 tl sitruunaruohoa jauhettuna
- 0,5 tl chilijauhetta
- öljyä paistamiseen
Hienonna salottisipuli. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja anna koneen muovata tasainen massa. Härkis-tuotteessa on valmiiksi suolaa joten sitä ei tarvitse lisätä. Tee massasta pieniä falafelpullia, annoksesta tulee noin 16 kpl. Paista falafelit öljyssä kauniin ruskeiksi. Tarjoa falafelit pitaleipien välissä itujen, salaatin, kurkun, tomaatin ja jogurtin kanssa.
Ruokakuvat ja reseptit: Kaisa Sillanpää, Tuulikummun keittiössä –ruokablogi