• noin 500 g kukkakaalia
  • noin 500 g parsakaalia
  • noin 4 dl Lounasitu sinimailasen ituja

Kastike:

  • 2 rkl voita tai margariinia
  • 2 rkl täysjyvävehnäjauhoja
  • 4 dl maitoa
  • 3 dl juustoraastetta (osa voi olla sinihomejuustoa)
  • suolaa maun mukaan
  • mustapippuria myllystä
  • Provencen yritit maustesekoitusta

Leikkaa kaalit paloiksi. Kiehauta kukka- ja parsakaalia noin 5 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Valuta vesi pois ja laita kaalit itujen kanssa uunivuokaan. Voit tehdä gratiinin myös annosvuokiin.

Tee kastike, sulata rasva kattilassa, lisää jauhot, anna kiehahtaa samalla sekoittaen. Lisää maito ja anna kiehua hiljalleen kunnes kastike sakenee. Lisää juustoraaste ja anna juuston sulaa. Mausta kastike. Kaada kastike kaalien ja itujen päälle. Gratinoi 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Kaisa Sillanpää, Tuulikummun keittiössä –ruokablogi