• 2 dl kasvislientä
  • 2 dl couscous-suurimoita
  • 2 rkl öljyä
  • 2 rkl omenaviinietikkaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 dl Lounasitu itusalaattia (mungpavun ituja, ruskeita ja vihreitä linssejä)
  • puolikas tuore kurkku pieninä kuutioina
  • 3 tomaattia pieninä kuutioina
  • pala purjoa silputtuna
  • 0,5 dl kurpitsansiemeniä paahdettuna
  • tuoretta minttua ja persiljaa silputtuna

Laita couscous-suurimot kulhoon, kaada kuuma kasvisliemi päälle. Sekoita ja anna turvota. Sekoita couscousiin öljy, etikka ja sitruunamehu.
Paahda kurpitsansiemenet pannulla ilman öljyä. Pilko kurkku, tomaatit ja purjo. Lisää kaikki ainekset couscousin joukkoon. Tarjoa kylmänä. Sopii erityisen hyvin grillattujen ruokien seuraksi.

Ruokakuvat ja reseptit: Kaisa Sillanpää, Tuulikummun keittiössä –ruokablogi