• öljyä kuullottamiseen
  • 1 sipuli
  • 1-2 tl savustettua paprikajauhetta
  • 3 dl burgur-vehnää
  • 6 dl kiehuvaa vettä
  • noin ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria rouhittuna
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 dl mungpavun ituja
  • 2 dl marinoituja paprikoita suikaleina
  • 100 g retiisejä ohuina viipaleina
  • puolikas kurkkua suikaleina
  • 0,5 dl persiljaa hienonnettuna

Silppua ja kuullota sipuli paprikajauheen kanssa kattilassa. Lisää bulgur ja kaada kiehuva vesi päälle. Ota kattila pois liedeltä ja anna bulgurin kypsyä noin 10 minuuttia. Jäähdytä bulgur ja mausta sitten suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Lisää mukaan öljy, idut, paprikasuikaleet, retiisit, kurkku ja persilja.

Ruokakuvat ja reseptit: Kaisa Sillanpää, Tuulikummun keittiössä –ruokablogi

Pin It on Pinterest

Share This