Ensin:

  • 500 g maustamatonta jogurttia
  • 20 g hiivaa
  • 1 tl sokeria
  • 2,5 dl tattarijauhoja

Seuraavaksi:

  • 1 tl suolaa
  • 1,5 dl kuumaa maitoa
  • 1 rkl voisulaa
  • 1 kananmunan keltuainen
  • 1 kananmunan valkuainen vaahdoksi vatkattuna

Paistamiseen:

  • voita

Tarjoiluun esimerkiksi:

  • Lounasitu mungpavun ituja, sinimailasen ituja tai itusalaattia
  • smetanaa
  • punasipulisilppua
  • savukalaa
  • kapriksia
  • maustekurkkua
  • mätiä

Lämmitä jogurtti kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva jogurttiin, lisää sokeri ja tattarijauhot. Anna taikinan nousta noin 2 tuntia. Lisää loput taikinan ainekset ja paista blinejä miedolla lämmöllä blinipannulla. Tarjoa blinit heti valittujen lisukkeiden kanssa.

Kaisa Sillanpää, Tuulikummun keittiössä –ruokablogi

Pin It on Pinterest

Share This